Доступність посилання

ТОП новини

МВС перекваліфікувало справу про напад на Чорновол


Тетяна Чорновол
Тетяна Чорновол
Міністерство внутрішніх справ перекваліфікувало кримінальне провадження у зв’язку із нападом на журналістку Тетяну Чорновол з хуліганства на завдання тяжких тілесних ушкоджень. Про це після зустрічі заступника міністра внутрішніх справ Віктора Дубовика з народними депутатами повідомив свободівець Ігор Швайка.

«Єдине, чого нам вдалося досягти, це перекваліфікації статті щодо Тетяни Чорновол з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження. Це частина 1 статті 122 Кримінального кодексу», – сказав Швайка.

Водночас народний депутат Олександр Бригинець зауважив, що іншого прогресу в розслідуванні справи слідство наразі не продемонструвало. Зокрема, досі не оголосили в розшук третього підозрюваного в нападі на Чорновол. «Третю людину, яка, можливо, виїхала за кордон, не оголошено в міжнародний розшук. Нам пояснили це тим, що суди ще не встигли провести відповідні засідання», – сказав Бригинець.

Також він додав, що слідство не вбачає серед версій нападу журналістську діяльність Чорновол.

За словами Бригинця, правоохоронці не озвучили депутатам основну версію злочину, посилаючись на таємницю слідства, і спростували інформацію журналістів про те, що як основну версію у міліції нібито розглядають побутовий конфлікт між Чорновол і нападниками.

Як заявив Бригинець, у міліції відмовилися виконати вимогу депутатів і перекваліфікувати провадження з хуліганства на замах на вбивство. У міліції пояснили це тим, що в разі, коли слідство не підтвердить факту замаху на вбивство, то тоді усі слідчі дії, проведені в рамках цієї статті, будуть визнані недійсними.

Вчора вночі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку, витягнувши її з автомобіля на трасі Бориспіль – Київ.

За даними МВС, у справі про побиття журналістки наразі фігурує три особи, двоє з яких уже затримані.
XS
SM
MD
LG