Доступність посилання

ТОП новини

Дипломат просить СБУ розібратися, чому його не випускали до Брюсселя


Василь Філіпчук (фото з особистої сторінки Facebook)
Василь Філіпчук (фото з особистої сторінки Facebook)
Колишній керівник Департаменту євроінтеграції Кабінету міністрів, дипломат Василь Філіпчук закликає голову СБУ Олександра Якименка розібратися в ситуації з перешкоджанням йому у вильоті до Брюсселя 16 грудня.

«Я хочу звернутися до глави СБУ Олександра Якименка, щоб він дав офіційну відповідь, ким є та людина, яка перешкоджала мені з порушенням закону, і на підставі чиїх вказівок вона діяла», – сказав Філіпчук у штабі національного спротиву в Будинку профспілок у Києві.

Дипломат наголосив, що з моменту інциденту минуло вже 10 днів, але правоохоронні органи нічого не зробили для його розслідування.

При цьому Філіпчук заявив, що протягом цих днів на нього, на членів його родини, на людей, які надавали юридичну підтримку, чинився психологічний тиск, приходили з обшуком співробітники правоохоронних органів, надходять дзвінки з погрозами і смс провокаційного змісту.

Філіпчук також допустив, що відмова у виїзді за кордон пов’язана з тим, що він, використовуючи свої дипломатичні зв’язки, після розгону Євромайдану вів переговори і залучав іноземних політиків до врегулювання ситуації в Україні.

Філіпчука, який раніше цього місяця мав виступати у Брюсселі на конференції «Східного партнерства», затримали в аеропорту «Бориспіль» і не дозволили залишати Україну.


На цю ж тему: Хто і чому хотів затримати екс-чиновника МЗС у «Борисполі»?
XS
SM
MD
LG