Доступність посилання

ТОП новини

Учасниці Pussy Riot почнуть проект «Зона права»


Марія Альохіна (л), Надія Толоконникова
Марія Альохіна (л), Надія Толоконникова
Звільнені за амністією учасниці російського панк-гурту Pussy Riot Марія Альохіна і Надія Толоконникова мають намір почати працювати над проектом «Зона права», кінцева мета якого «солідарність, розвинуте громадянське суспільство і взаємна допомога». Про це вони заявили у Москві на прес-конференції в редакції телеканалу «Дождь».

Вони заявили про намір співпрацювати з опозиціонером Олексієм Навальним і екс-головою ЮКОСу Михайлом Ходорковським, якого нещодавно помилував президент Росії.

Як заявила Толоконникова, вони не мають наміру ні в кого просити фінансової допомоги.

Відповідаючи на запитання про президента Росії Володимира Путіна Толоконникова заявила, що їхнє ставлення до нього не змінилося. «Ми, як і раніше, хотіли б зробити те, про що говорили в останній акції – вигнати політичну систему, вибудувану ним: коли ми говоримо Путін, ми маємо на увазі систему, систему судової влади», – сказала Толоконникова.

Як заявили учасниці Pussy Riot, вони пов’язують свої звільнення зі спробою Кремля поліпшити імідж країни напередодні Олімпіади. Вони також не виключили репресій, які можуть початися проти них після Олімпійських ігор.
XS
SM
MD
LG