Доступність посилання

ТОП новини

У МВС пригрозили відповідальністю за ненадання відео з автомобіля Чорновол


Слідство досі не має повного відеозапису із автомобіля побитої журналістки Тетяни Чорновол, кажуть в міліції. Ніхто із народних депутатів чи громадян так і не надав його правоохоронцям, заявив заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров.

«Ми сьогодні із засобів масової інформації отримуємо звістки, що нібито народний депутат Ярема передав повну версію відеозапису до МВС. Але у нас є лише відрізки відеозапису, який був ще опублікований в першу добу. Із цих відрізків не зрозуміло суть конфлікту, з чого він починався, як продовжувався. Немає ніякого звуку, що не дає слідству об’єктивно розібратися і рухатися далі», – цитує Татарова сайт МВС.

За словами заступника керівника слідчого управління, вже третю добу триває досудове розслідування, а МВС все ще не має відеозапису. Татаров назвав це втручанням у діяльність правоохоронних органів – вилучення і не надання відео.

«По-друге, за це може бути передбачена законом відповідальність. По-третє, я хотів би підкреслити, що ненадання відеозапису свідчить про те, що хтось має якесь суб’єктивне бачення і небажання віддавати слідству доказ тому, що вважає, що буде викрито когось, хто має причетність до вчинення кримінального правопорушення», – наголосив представник МВС.

Він закликав надати слідству відеозапис для того, що міліція могла «об’єктивно дослідити, провести відповідні експертизи і встановити істину у кримінальному проваджені».

Журналістку, активістку Євромайдану Тетяну Чорновол жорстоко побили у ніч на 25 грудня на Бориспільській трасі неподалік від Києва. Міліція спочатку порушила справу за статтею «хуліганство», але потім перекваліфікувала її на «заподіяння тяжких тілесних ушкоджень». У МВС сьогодні повідомили, що затримали вже 5 підозрюваних у цій справі.
XS
SM
MD
LG