Доступність посилання

ТОП новини

Студенти кажуть, що їм виплатили стипендії


Студентам таки виплатили стипендії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00
На сьогоднішній день стипендії виплачені майже у всіх вишах України, але ще декілька продовжують чекати виплат, заявляє президент Української асоціації студентського самоврядування.

За словами Єлизавети Щепетильникової, всі документи з боку вищих навчальних закладів були подані відповідно до дат, як вимагає законодавство, після чого до Державного казначейства України були передані запити на платіжні доручення. Але з боку казначейства відповідні рахунки вчасно проплаченні не були, що й призвело до затримки виплат стипендій.

Щепетильникова відзначила, що саме розголос, який надала студентська громада проблемі невиплати стипендій, і привів до погашення боргів.

Представниця Студентської координаційної ради Младена Качурець наголосила, що неприпустим є повторення цієї ситуації і сказала, що «студентство постійно триматиме руку на пульсі».

За словами Качурець, Студентська координаційна рада направила інформаційний запит до казначейства щодо встановлення осіб, через яких стипендії не виплачувалися.

Качурець також не виключила, що проблема полягала не стільки в незлагодженій роботі казначейства, скільки в імовірно великому дефіциті українського бюджету.

Днями віце-прем’єр з гуманітарних питань Костянтин Грищенко заявив, що заборгованість зі стипендій студентам виплатять грошима з російського траншу кредиту в три мільярди доларів.
XS
SM
MD
LG