Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна спільнота стежить за розслідуванням справи Чорновол – конгресмен Енґел


Член комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США Еліот Енґел засудив напад на українську журналістку Тетяну Чорновол і закликав владу ретельно розслідувати цей випадок.

«Це брутальне побиття є тривожним зокрема тому, що воно відбулося після низки інших нападів на журналістів і активістів, пов’язаних із протестами, які тривають через рішення президента Януковича зупинити переговори з ЄС щодо тісніших відносин», – заявив Енґел.

Конгресмен-демократ наголосив, що влада України має поважати основоположні демократичні принципи свободи зібрань і висловлювань так само, як і свободу слова. «Реакція уряду на напади на пані Чорновол та інших є лакмусовим папірцем того, наскільки влада дотримується цих принципів. За цим уважно стежитиме міжнародне співтовариство і зокрема ті, хто, як і я, вважають, що особи, які дозволяють і використовують насильство проти мирних демонстрантів, мають нести персональну відповідальність», – зазначив Еліот Енґел.

За його словами, «у зв’язку з цим важливо, щоб українська влада негайно вдалася до прозорого розслідування і, згідно з законом, покарала винних і організаторів».
XS
SM
MD
LG