Доступність посилання

ТОП новини

Мешканців Сходу та Криму лякають Львовом


Львів – Сотні львів’ян планують зустрічати Новий рік і Різдво у Києві на Майдані. Тим часом багато мешканців столиці, Криму, Сходу України зимові свята проведуть у Львові, навіть попри те, що місцева влада у цих регіонах агітує людей не їхати у західні області. Ще тиждень тому було побоювання, що цього року туристів у Львів приїде обмаль.

Молода пара з Ялти проведе у Львові Новий рік і Різдво. Оселилась у готелі, неподалік центру. Обоє працюють, а тому відпочинок у Львові для них, кажуть, недорогий.

– Я не боявся їхати, і моя дівчина також. Так, є розмови, що тут не люблять російськомовних, але я нічого такого не відчув. Нам усе підказують. Я політикою не цікавлюсь, і це наш вибір сюди їхати. Не впливає на людей те, що там говорять і радять. Просто їдемо – і все.

– Розмови були, але я не слухаю. Нічого такого, як кажуть, не бачу.

– Ми тут будемо зустрічати у місті Новий рік у готелі і в місто вийдемо до ялинки. Кажуть, що Різдво у Львові просто чудове.

А ось Вадим з російського міста Нижній Новгород приїхав у Львів на період зимових свят на фестиваль танго і загітував на поїздку ще двох друзів.

– Просто людина любить танці і каже, що захистить нас від революції. Ми не боїмось революцій, ані протестів. У нас «революції» постійно.

– Архітектура у місті дуже гарна, європейська. Власне, це й подобається. А ще будемо на фестивалі танго. Бо у такому місті лише танго танцювати, – кажуть російські гості.

Влада лякає, а люди не слухають

На львівських вулицях зустріла чимало туристів із Донецька і Луганська, які теж говорили про те, що місцева влада залякує Львовом і радить людям не їхати на Новий рік і Різдво сюди. «Львів – гарне місто, хочеться подивитись, а те, що політики щось вигадують,– це їхня справа», – говорили гості.

На початку грудня у Львові було обмаль туристів, і фахівці з туристичного бізнесу прогнозували, що на Новий рік і Різдво приїде замало людей. Втім, після 25 грудня активніше почали бронювати місця у готелях і хостелах, каже Андрій Сидор, директор «Дік арт», компанії з організацій подій №1 у Львові.

«Враховуючи непросту політичну ситуацію у державі, також економічну, а ще й те, що людей лякали Галичиною і Львовом, у середині грудня були проблеми з наповненням готелів, хостелів, у ресторанах було мало людей. Але цін не піднімали, щоб привабити людей у місто. Зараз ситуація зрівнялась і туристи їдуть», – каже Андрій Сидор.

Те, що людей лякали Галичиною, спрацювало навпаки, бо багатьом захотілось сюди приїхати і побачити місто на власні очі, кажуть у туристичному управлінні Львівської міськради.

У середньому турист залишає у Львові 150-200 євро. Більшість гостей у Львові орендують помешкання вартістю від 200 до 400 гривень, але вільну квартиру зараз знайти дуже складно.

У Львівській міськраді очікують, що Новий рік і Різдво у Львові проведуть близько 200 тисяч гостей.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG