Доступність посилання

ТОП новини

Лідер Північної Кореї назвав страту дядька «очищенням від бруду»


Кім Чен Ин
Кім Чен Ин
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин у новорічному зверненні вперше прокоментував страту дядька, заступника голови Державного комітету оборони Чан Сон Тхека. Лідер КНДР заявив, що таким чином вжив заходів для «очищення партії від бруду».

«Минулого року наша партія вжила рішучих заходів для очищення від фракціонерського бруду, який причаївся в ній у період кипучої боротьби за будівництво могутньої і квітучої держави», – заявив Ким Чен Ин.

Чан Сон Тхека стратили у грудні за обвинуваченням у державній зраді. Міжнародні оглядачі тоді назвали рішення Кім Чен Ина спробою позбутися батьківських кадрів і посилити вплив на партійну верхівку.

Новий рік у Північній Кореї відзначили офіційними заходами. Громадяни принесли квіти до пам’ятників колишнім лідерам Кім Чен Іру та Кім Ір Сену, а чинний лідер разом із дружиною відвідав мавзолей пам’яті своїх попередників.

У новорічному зверненні Кім Чен Ин також закликав Південну Корею до покращення двосторонніх відносин. Водночас він заявив, що нова війна на Корейському півострові може спричинити «масштабну ядерну катастрофу, яка зачепить і США».
XS
SM
MD
LG