Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» каже, що виключила зі своїх лав двох чоловіків після інциденту біля готелю


Всеукраїнське об’єднання «Свобода» заявляє, що інцидент під час вчорашньої смолоскипової ходи на честь Степана Бандери в Києві є провокацією, після якої двох свободівців вилучили з лав об’єднання.

«З приводу інциденту, який виник після маршу біля готелю «Прем’єр Палас», ВО «Свобода» заявляє, що засуджує ці провокаційні дії. 2 січня політвиконком об’єднання проаналізував результати акції. За результатами перевірки ухвалено рішення про виключення з лав ВО «Свобода» двох осіб, які були втягнуті в інцидент і які піддалися на провокацію», – йдеться в заяві прес-служби ВО «Свобода».

У партії стверджують, що на спланований і зрежисований характер провокації вказує той факт, що обліковий запис, на якому з’явилося «змонтоване відео», був створений напередодні, а «відео активно розпіарили провладні «боти».

(Відео користувача Youtube Сидор Ковпак)

«Розцінюємо цей інцидент під час маршу як провокацію проти «Свободи», націоналістичного руху, проти Бандери», – наголосили у партії.

Невстановлені особи увечері 1 січня під час організованої ВО «Свобода» смолоскипової ходи кинули до одного з фойє готелю в центрі Києва палаюче ганчір’я.
Цьому передувала розповідь чоловіка з мегафоном, який назвав готель «сучасним публічним домом» і закликав «передати привіти – феєрверки, бахкалки і тому подібне».

Пожежі не сталося – працівники готелю викинули палаючі речі з фойє і загасили їх вогнегасниками. Між охоронцями готелю і кількома учасниками ходи відбулася сварка, яка швидко закінчилася.

Прихильники всеукраїнського об’єднання «Свобода» у центрі Києва провели смолоскипову ходу і мітинг-молебень з нагоди 105-ї річниці з дня народження провідника ОУН Степана Бендери.
XS
SM
MD
LG