Доступність посилання

ТОП новини

У штаті Колорадо почались продажі «рекреаційної марихуани»


Перший день Нового року – це одне із всього 11 загальнодержавних свят США, а отже і обов’язковий вихідний для всіх, за винятком держслужбовців, які забезпечують безпеку Америки. Штати хай і не ідуть у загул на тиждень з першого дня нового року, проте святкування мають свої особливості та традиції.

Найвідоміша – це, звісно, «Падіння кулі» на Таймс-Сквер у Нью-Йорку – величезна куля починає поступовий спуск по 20 метровому шосту на горі будівлі «Таймс Ван» і сягає цілі рівно з настанням нового року.

Старт спуску Кулі за хвилину до настання Нового Року дає суддя Верховного суду США Соня Сотомайор. Місця на Таймс-Сквер займали за 12 годин до початку свята. Винагорода – виступи зірок, конфетті, салюти, загальна ейфорія.

Свята просить душа і у сумлінних батьків, які не покинуть діток навіть на Новий Рік. Для таких у Філадельфії святковий феєрверк влаштували на 6 годин раніше. Повноцінне святкування вже у серці міста о 12-й ночі.

Причини заздалегідь святкувати були і у штаті Колорадо. 1-го січня у штаті запрацювала перша в Америці індустрія рекреаційного продажу марихуани. Зі старту у штаті запрацювало 24 магазини, де кожна особа віком понад 21 рік може купити травички суто для задоволення. Першим покупцем у новому році став ветеран війни в Іраку, а нині – активіст руху за рекреаційне вживання марихуани.
«Неймовірно зробити це першим. Думав, ніколи цього не відчую. Тим більше, що мною керує бажання допомагати іншим», – розповів покупець журналістам.
Когось новини з Колорадо лякають, когось тішать – але всі чекають, що з цього вийде.

Атмосфера очікування і в Техасі. Перший день нового року колишня перша леді США Барбара Буш проводить у лікарні з важким запаленням легенів. Але прогноз лікарів позитивний і 88-річна дружина екс-президента Джорджа Буша Старшого та мати екс-президента Джорджа Буша Молодшого незабаром зможе повернутися до улюбленого заняття – доброчинності, зокрема до кампанії за глобальну грамотність.

У Сан-Франциско – лише хороші новини.

Місто, яке називають найдорожчим і найбільш стильним у США, зустріло новий рік феєрверком для всіх та низкою вишуканих вечірок для обраних.

Свята святами, а вже у середу у США – робочий день. За кілька годин після врочистостей Таймс-Сквер прибирали від «кусочків» американського щастя.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG