Доступність посилання

ТОП новини

Власенко: тюремники хочуть відмовити Тимошенко в пом’якшенні режиму


Власенко: режим Тимошенко не пом'якшать
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00
Екс-прем’єр Юлія Тимошенко 30 грудня звернулася до керівництва Качанівської колонії з проханням полегшити їй умови відбування покарання у зв’язку із завершенням третини терміну, на який вона засуджена. Про це заявив її захисник Сергій Власенко.

«Оскільки вона відбула третину свого покарання, вона має право на полегшення режиму перебування, зокрема і на можливість вільного виходу в Харків», – сказав Власенко.

Він наголосив, що адміністрація Качанівської колонії «не має права» відмовити Тимошенко у задоволенні цієї заяви. «Але нам стало відомо, що 4 січня адміністрація Качанівської колонії, усупереч закону, планує відмовити в задоволенні цієї заяви», – заявив захисник.

Тимошенко відбуває 7-річне ув’язнення у справі про укладення газових контрактів із Росією в 2009 році. Екс-прем’єра засудили в жовтні 2011 року.

З кінця грудня того ж року вона відбувала термін у Качанівській колонії в Харкові. А з травня 2009-го через погіршення стану здоров’я Тимошенко перевели на лікуванні в лікарню «Укрзалізниці» в Харкові.
XS
SM
MD
LG