Доступність посилання

ТОП новини

Український морський контингент долучився до антипіратської операції ЄС


«Гетьман Сагайдачний»
«Гетьман Сагайдачний»
Національний контингент у складі екіпажу фрегата Військово-морських сил України «Гетьман Сагайдачний», підрозділу спецпризначення і вертолітного загону долучився до операції Євросоюзу «Аталанта», повідомив прес-центр українського флоту.

Завданням національного контингенту під час участі в операції ЄС «Аталанта» є запобігання і протидія проявам піратства, захист цивільних суден, які виконують завдання у рамках Світової продовольчої програми, втручання у спроби здійснення актів піратства або озброєного пограбування, взаємодія з країнами, структурами й організаціями, що представлені у регіоні, для боротьби з піратством.

У період з 12 жовтня 2013 року до 2 січня 2014 року національний контингент брав участь в операції НАТО з протидії піратству на морі «Океанський щит». Вчора корабель «Гетьман Сагайдачний» завершив останнє, шосте, патрулювання в рамках цієї операції і зайшов до порту Джибуті (Республіка Джибуті).

Український контингент у багатонаціональному корабельному з’єднанні гарантував безпеку судноплавства у визначених районах Аденської затоки, – висвітлював надводну обстановку, проводив розвідку узбережжя Сомалі, здійснював опитування суден. Під час участі в операції корабель 47 діб провів в морі безпосередньо на патрулюванні в районах, небезпечних від піратів. Щоденно через ці райони проходило близько 50 цивільних суден, повідомив прес-центр ВМС України.

Участь українських військових в операції Європейського союзу «Аталанта» триватиме до кінця березня нинішнього року.
XS
SM
MD
LG