Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко закликала громадськість захистити Власенка


Екс-прем’єр України Юлія Тимошенко закликає лідерів громадянського суспільства, правозахисників, журналістів, опозицію і всіх небайдужих людей захистити її захисника Сергія Власенка.

Після засідання суду у справі Власенка дочка Юлії Тимошенко Євгенія зачитала звернення матері. Колишній прем’єр-міністр назвала справу про побиття екс-дружини Власенка Наталії Окунської «політичним судилищем».

«Я вивчила кожну літеру справи проти Сергія Власенка, там немає жодного слова правди, власне, як і інших політично вмотивованих наробках», – заявила Тимошенко.

«Янукович заспокоїться тільки тоді, коли його політичні опоненти будуть або в екзилі, або за ґратами. Політичний терор проти Власенка – це складова частина системної війни, яку Янукович оголосив Україні, її народу, її громадянському суспільству, журналістам, студентам, всім нам. Янукович VS Україна. Не ми цю війну оголошували, але ми не можемо її програти. І не програємо, якщо кожен буде стояти за кожного», – процитувала Євгенія Тимошенко колишнього прем’єра.

Сьогодні суд переніс розгляд справи Власенка на 10 січня. Таким чином було задоволене клопотання захисника Юлії Тимошенко. «Оскільки прокуратура позбавила мене можливості заявити свого захисника на цій стадії, вони змушені були оголосити перерву до наступної п’ятниці на 11 годину ранку», – заявив Сергій Власенко.

Упродовж засідання Печерський суд Києва пікетували кілька десятків прихильників Сергія Власенка. Учасники акції скандували гасла і стукали у вікна зали засідань.

Захисника Юлії Тимошенко звинувачують у побитті колишньої дружини Наталії Окунської.
XS
SM
MD
LG