Доступність посилання

ТОП новини

Лідери опозиції вимагають закриття справи Власенка


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Лідери опозиційних фракцій наполягають на закритті кримінального провадження проти захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, звинуваченого у побитті колишньої дружини Наталії Окунської.

«Ми, лідери трьох опозиційних фракцій, вимагаємо від влади негайно припинити новий виток політичних репресій: закрити безпідставну, шиту білими нитками справу проти Власенка і не влаштовувати новорічних вистав у кишеньковому суді. Ми звертаємося до наших партнерів у Європі та світі з проханням звернути увагу на кричуще порушення прав опозиції», – йдеться в опублікованій на сайті партії «Батьківщина» заяві, підписаній лідерами фракції «Батьківщина» Арсенієм Яценюком, «Свобода» Олегом Тягнибоком і УДАРу Віталієм Кличком.

Вони наголошують, що це «чергове судилище не має нічого спільного з принципами демократії, законності і верховенства права».

Лідери фракцій наполягають, що цю справу сфальсифікували від самого початку, а тепер у ній з’являються нові порушення на стадії судового розгляду.

«Вперше в історії політичних процесів в Україні справу слухає незаконний склад суду: замість одного судді, як того вимагає закон, на розгляд призначена сталінська «трійка», завдання якій визначає безпосередньо адміністрація президента», – йдеться в заяві.

За словами лідерів фракцій, мета цього процесу – вкотре обмежити екс-прем’єра Юлію Тимошенко у праві на захист і участь у політичному житті.

Сьогодні суд переніс розгляд справи Власенка на 10 січня. Таким чином було задоволене клопотання захисника Юлії Тимошенко. «Оскільки прокуратура позбавила мене можливості заявити свого захисника на цій стадії, вони змушені були оголосити перерву до наступної п’ятниці на 11 годину ранку», – заявив Сергій Власенко.

Упродовж засідання Печерський суд Києва пікетували кілька десятків прихильників Сергія Власенка. Учасники акції скандували гасла і стукали у вікна зали засідань.

Захисника Юлії Тимошенко звинувачують у побитті колишньої дружини Наталії Окунської.
XS
SM
MD
LG