Доступність посилання

ТОП новини

«Папірці, які приносять даішники, ніякої сили не мають» – Продан


Майданцівці пікетують ДАІ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00
У Києві близько двох тисяч мітингувальників пікетували управління Державтоінспекції з вимогою припинити репресії проти учасників Автомайдану, які у неділю пікетували Межигір’я на власних автомобілях.

За словами народного депутата від фракції «Свобода» Руслана Марцинківа, учасників Автомайдану почали масово викликати до ДАІ із «надуманих причин», а в декого навіть відбирати водійські права. Також інспектори ДАІ не пропускають на майдан Незалежності у Києві машини із продовольчими товарами, дровами, і цим, каже Марцинків, свідомо перешкоджають функціонуванню Євромайдану.

Спочатку до приміщення Державтоінспекції в Києві зайшли опозиційні депутати Юрій Стець, Юрій Бублик і Оксана Продан, щоб ознайомити керівництво ДАІ із вимогами мітингувальників припинити репресії проти учасників Автомайдану, однак на місці начальника ДАІ не виявилося.

Майже через годину до приміщення Державтоінспеції прибув виконувач обов’язків начальника ДАІ Ігор Опанасенко.

Як заявив після розмови народний депутат від фракції «Батьківщина» Юрій Стець, Опанасенко запевнив народних депутатів, що даішники не будуть перешкоджати машинам, які мають забирати сміття й обслуговувати біотуалети на майдані Незалежності.

У свою чергу, Оксана Продан, депутат від фракції УДАР, заявила, що «всі папірці, які приносять даішники, ніякої сили не мають. І керівник Державтоінспеції у місті Києві погодився, що ті водії, до яких приходять даішники без зазначених форм повістки, мають право ці папірці не виконувати, адже це не є документ, а «хотєлка» окремого міліціянта».

Організатори Автомайдану повідомили, що станом на 3 січня близько 70 автомайданівців у Києві повідомили, що на них тиснуть правоохоронці.

Інспектори ДАІ й дільничні міліціонери телефонували або приходили додому до активістів, запрошуючи їх на бесіду з приводу нібито порушення правил дорожнього руху – заявив один з організаторів Автомайдану Дмитро Булатов.

Раніше сьогодні в ДАІ пояснили, що співробітники Державтоінспекції приходять до власників автомобілів, що брали участь в автопробігу до резиденції президента Віктора Януковича «Межигір’я», з метою встановити особи водіїв, які порушили Правила дорожнього руху.
XS
SM
MD
LG