Доступність посилання

ТОП новини

На черкаському Євромайдані зірвали показ альманаху «Відкритий доступ»


Міліція під час зустрічі євромайданівців у Черкасах 5 січня
Міліція під час зустрічі євромайданівців у Черкасах 5 січня
Близько півсотні правоохоронців не дали змоги черкащанам подивитися документальний кіноальманах «Відкритий доступ» на площі біля Центру дитячої та юнацької творчості. Заборону аргументували тим, що організатори зібрання неправильно оформили заявку на масовий захід: зокрема, у ній нібито не йшла мова про показ фільму.

За даними кореспондента Радіо Свобода, спершу міліціонери перешкоджали активістам пронести та встановити апаратуру, зламали проектор. Згодом кілька разів витісняли мітингувальників. Черкащани, щоб стримати правоохоронців та оборонити техніку, утворили живий ланцюг, й активісти принесли ще два проектори для показу альманаху.

Насамкінець міліціонери прорвали живий кордон, відтіснили людей, піднялися на сходи, де була апаратура та екран для показу. На прохання черкащан, правоохоронці згодом все ж дали змогу активістам винести техніку. Хоча під час цього порвали екран.

На перегляд альманаху на площі перед ЦДЮТ зібралося кілька сотень людей. Штовханина між ними та правоохоронцями тривала впродовж двох годин.

Опісля черкащани рушили до обласних управлінь МВС і СБУ. Наступна зустріч євромайданівців у Черкасах запланована на 8 січня. Показ альманаху «Відкритий доступ» теж перенесли, однак на який саме день, організатори обіцяють повідомити пізніше.

Міліція мотивувала свої дії неправильним оформленням організаторами заявки на акцію
Міліція мотивувала свої дії неправильним оформленням організаторами заявки на акцію


Кіноальманах «Відкритий доступ» складається з п’яти новел, сюжети яких стосуються доступу до інформації. Одна з новел розповідає про резиденцію «Межигір’я» президента Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG