Доступність посилання

ТОП новини

Балога просить Азарова терміново вжити заходів щодо ситуації на українсько-словацькому кордоні


Віктор Балога
Віктор Балога
Народний депутат України Віктор Балога заявляє про багатокілометрові черги у пунктах пропуску на україно-словацькому кордоні. Як повідомили у прес-службі «Єдиного центру», Балога направив депутатське звернення прем’єр-міністру України Миколі Азарову, у якому повідомив, що останнім часом на українсько-словацькому кордоні склалась дуже напружена ситуація з пропуском українців, громадян країн ЄС в напрямку Словаччини. «Багатокілометрові черги на пунктах пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» та «Малий Березний – Убля» створюють значні незручності та перешкоди при перетині кордону», – заявив Балога.

За словами депутата, причиною черг є «штучне зволікання при оформленні документів» з боку словацьких митників та прикордонників. «Такий стан речей є неприйнятний для наших громадян і тому вимагає термінового реагування з боку українського уряду», – наголосив він.

Враховуючи вищенаведене, Балога просить Азарова «невідкладно надати відповідні доручення та вжити заходів з метою вирішення цієї проблеми відповідно до укладених міжнародних договорів».

Крім того, повідомляє прес-служба, Балога звернувся до посольства Словаччини в Україні з проханням не ігнорувати звернення українців і негайно втрутитися в ситуацію на українсько-словацькому кордоні.
XS
SM
MD
LG