Доступність посилання

ТОП новини

У справі про побиття Іллєнка й Кізіна опитали понад 50 людей – МВС


Народний депутат Андрій Іллєнко (праворуч) і адвокат Сидор Кізін після побиття, 3 січня 2014 року
Народний депутат Андрій Іллєнко (праворуч) і адвокат Сидор Кізін після побиття, 3 січня 2014 року
Слідчий відділ Шевченківського райуправління внутрішніх справ продовжує досудове розслідування за фактом хуліганства стосовно народного депутата від ВО «Свобода» Андрія Іллєнка та його адвоката, інформує в понеділок відділ зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в Києві.

У главку нагадують, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України – «хуліганство».

Нині з метою встановлення всіх обставин події слідчі призначили п’ять експертиз. Окрім цього, опитано понад 50 людей, які могли бути свідками цієї події. Водночас повідомляють, що наразі не було проведено слідчого експерименту з участю народного депутата у зв'язку з його скаргами на погане самопочуття.

Також столичні правоохоронці опрацювали маршрут пересування постраждалих на предмет наявності камер відеоспостереження. До всіх установ, будівлі яких оснащено камерами, направлено відповідні запити на отримання записів із камер відеоспостереження. Досудове розслідування справи триває.

Рада Всеукраїнського об'єднання «Майдан» вимагає перекваліфікувати кримінальне провадження за фактом побиття народного депутата Андрія Іллєнка (фракція «Свобода») і адвоката Сидора Кізіна з «хуліганства» на «замах на вбивство» і «зазіхання на життя державного діяча».
XS
SM
MD
LG