Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Іраку закликав мешканців Фаллуджі вигнати бойовиків «Аль-Каїди»


Армія Іраку веде наступ на бойовиків у місті Рамаді
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

Армія Іраку веде наступ на бойовиків у місті Рамаді

Прем’єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі закликав сьогодні мешканців міста Фаллуджі в центральній частині країни вжити заходів, щоб вигнати з міста бойовиків, пов’язаних із терористичною мережею «Аль-Каїда», і таким чином уникнути штурму міста армією.

Виступаючи на державному телебаченні, прем’єр назвав бойовиків «терористами» й попередив, що, якщо армія ввійде в місто, це може призвести до збройних сутичок у ньому.

Тим часом, сказав прем’єр, він наказав військовим не наступати на житлові райони.

Іракська армія вже веде наступ у сусідньому місті Рамаді, центрі провінції Аль-Анбар на заході країни, до якої належить і Фаллуджа.

В Іраку нині говорять про те, що уряд готується до масштабного воєнного наступу у провінції Аль-Анбар, щоб повернути контроль над частинами цієї провінції, що їх захопили бойовики-суніти.

Минулого тижня бойовики сунітського угруповання «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії», яке саме називає себе частиною «Аль-Каїди», захопили частини міст Фаллуджі й Рамаді – вперше в історії Іраку. У боях у провінції Аль-Анбар, за повідомленнями, загинули десятки людей, тисячі втікають від насильства. Такий успіх бойовиків вважають значним викликом урядові Іраку, більшість членів якого становлять шиїти.
XS
SM
MD
LG