Доступність посилання

ТОП новини

Чехія закликала палестинців пояснити нелегальну зброю в посольстві


Будівля палестинського посольства у Празі, фото 1 січня 2014 року
Будівля палестинського посольства у Празі, фото 1 січня 2014 року
Міністерство закордонних справ Чехії заявило сьогодні, що чекає від палестинської сторони пояснень із приводу нелегальної зброї, знайденої в будівлі палестинського посольства у Празі після вибуху в ній, унаслідок якого загинув палестинський посол.

Як мовиться в заяві, наявність такої зброї є грубим порушенням Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

Поліція Чехії уточнила вчора, що в новозбудованій будівлі, яка мала стати палестинським посольством і водночас резиденцією посла, знайшли 12 предметів зброї, тип якої наразі не повідомляють.

У палестинському Міністерстві закордонних справ стверджували, що вся зброя була легальна, бо або була дозволена ще за часів колишньої Чехословаччини і зберігалася в посольстві ще відтоді, або була дарунками послові.

Про виявлення зброї стало відомо після вибуху, що стався минулого тижня. Вибух важко поранив палестинського посла Джамала Мухаммада Джамала, який у лікарні помер. Поліція Чехії виключила можливість кримінальної причини вибуху і кваліфікує справу як смерть із недбалості. За даними поліції, спрацювала вибухівка, можливо, закладена в сейфі як запобіжник проти несанкціонованого відкриття або ж яка зберігалася в цьому сейфі, коли його відкривав сам посол.
XS
SM
MD
LG