Доступність посилання

ТОП новини

У США засудили на 10 років учасницю змови проти художника-критика Магомета


Коллін ЛаРоуз, архівне фото
Коллін ЛаРоуз, архівне фото
Суд у місті Філадельфії у США засудив сьогодні до 10 років позбавлення волі жінку, яка зве себе «Джигад-Джейн», за участь у невдалій змові з метою вбити художника зі Швеції, карикатури якого сприйняли як образу мусульмани.

50-літня жінка, справжнє ім’я якої Коллін ЛаРоуз, визнала себе винною у змові проти художника Ларса Вілкса, який свого часу зображував пророка Магомета у вигляді собаки – «нечистої» для частини мусульман тварини.

Їй загрожувало довічне ув’язнення, але засудили її на 10 років завдяки її співпраці зі слідством. Більш як 4 роки з цього терміну вона вже відбула за ґратами протягом слідства і суду.

Коллін ЛаРоуз, яка свого часу навернулася в іслам через інтернет, заявляла слідству, що, готуючи замах, на виконання наказів агентів терористичної мережі «Аль-Каїда» поїхала 2009 року до Європи, але, розчарувавшись у «колегах» по змові, повернулася до Філадельфії, де її тоді й затримали. Тими ж днями в Ірландії затримали сім осіб, мусульман за вірою, які брали участь у цій змові.

«Аль-Каїда» оголошувала винагороду від 100 до 150 тисяч доларів за вбивство Ларса Вілкса і ще 50 тисяч доларів за вбивство головного редактора шведської газети, яка надрукувала 2007 року одну з його карикатур.
XS
SM
MD
LG