Доступність посилання

ТОП новини

Лідери опозиції привітали мітингувальників на Майдані в Києві


Майдан зустрічав Різдво молитвою, Вифлеємським вогнем та вітаннями опозиції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

Майдан зустрічав Різдво молитвою, Вифлеємським вогнем та вітаннями опозиції

У Києві лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок привітали сьогодні мітингувальників із Різдвом Христовим зі сцени на майдані Незалежності.

Народний депутат Олександра Кужель зачитала вітальний лист від колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк назвав знаковим те, що сьогодні тисячі українців зустрічають Різдво на Майдані.

Він нагадав текст Євангелія, де йдеться про народження Ісуса: «Янголи прийшли до пастухів, і сказали – не лякайтесь, я маю сповістити вам велику радість – народився Спаситель». Яценюк наголосив, що й сьогодні ці слова є актуальними. «Євангеліє і до нас звертається, і до нашого Майдану, і до нашої країни: не лякайтесь! Бог з нами, і нашою країною», – сказав він.

Яценюк висловив впевненість, що Україна буде мати світле, велике європейське майбутнє, оскільки заслуговує на нього.

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко також сподівається, що різдвяна зірка принесе в Україну зміни.

«Бажаю Вам, щоб різдвяна зірка була зіркою надії, змін та оновлення в нашій країні. І я впевнений в тому, що ці оновлення будуть, тому що ми зібрались і в цей вечір ми разом», – сказав Кличко.

Він привітав усіх із Різдвом, побажав усім тепла, любові та здійснення мрій. «Впевнений, що в цей святий вечір ми зможемо загадати мрію, і ця мрія збудеться. Кожен з нас знає цю мрію: ми тут зібрались, щоб жити в кращій країні. І я хочу, щоб, як багато віків тому зірка сповістила про народження Христа і початок нової ери, – щоб сьогодні Різдвяна зірка над нашою країною стала символом оновлення і відродження України», – додав Кличко.

У свою чергу, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок закликав присутніх на майдані Незалежності завжди пам’ятати, «що ми робимо шляхетну справу – боремося за майбутнє України». «Хочу, щоб ми всі, українці, пам’ятали цей день», – сказав Тягнибок (усі цитати за агентством УНІАН).

Також на заклик лідера «Свободи» присутні на Майдані вшанували хвилиною мовчання видатного українського поета Василя Стуса, якому сьогодні виповнилося б 76 років.

Потім на головній площі Києва після святкового молебню відбувся святковий концерт.
XS
SM
MD
LG