Доступність посилання

ТОП новини

Грузинський патріарх виступив на Різдво з низкою консервативних заяв


Ілія II на різдвяній службі Божій, Тбілісі, 7 січня 2014 року
Ілія II на різдвяній службі Божій, Тбілісі, 7 січня 2014 року
Глава Грузинської православної церкви, патріарх усієї Грузії Ілія II виступив із різдвяним зверненням, у якому, зокрема, розкритикував сучасні способи подолання бездітності.

Як мовиться у зверненні, що його зачитали від його імені в ніч на сьогодні, діти, народжені з допомогою сурогатних матерів чи штучного запліднення, матимуть проблеми, стаючи дорослими, а родини з такими дітьми не можуть бути щасливими.

Серед іншого, патріарх також закликав Європейський союз «розуміти і поважати традиції і менталітет» грузинів, які, як християни, завжди, за його словами, належали до європейської культури і європейських традицій. Але, додав Ілія II, у сучасному світі починає зникати лінія поділу між тим, що християни вважають добром і що злом.

На думку глави Грузинської православної церкви, Євросоюз має «дозволити не насаджувати чужих ідеалів одностатевих шлюбів і родин». У зв’язку з цим він привітав заяву посла ЄС у Грузії, який минулого місяця пояснював, що ЄС ніяким чином не ставить визнання одностатевих шлюбів за умову євроінтеграції Тбілісі.

Грузинська православна церква, до якої належить більшість населення Грузії, як і ще деякі християнські церкви, досі залишається на юліянському календарі і святкує Різдво сьогодні. Більшість православних церков перейшла на так званий новоюліянський календар і відсвяткувала Різдво 25 грудня.

Серед супротивників євроінтеграції побутує хибна думка, ніби ЄС вимагає визнання одностатевих шлюбів від країн, із якими створює асоціацію. Зокрема, з такими неправдивими твердженнями виступав минулого місяця в Україні прем’єр-міністр Микола Азаров на «антимайдані» Партії регіонів, висуваючи їх як аргумент за зупинення урядом України європейської інтеграції. У представництві ЄС в Україні мусили кілька разів спростовувати ці заяви.
XS
SM
MD
LG