Доступність посилання

ТОП новини

«Полярний вир» приніс у США рекордні морози


Брили льоду на узбережжі в Чикаго, штат Іллінойс
Брили льоду на узбережжі в Чикаго, штат Іллінойс
Америка замерзає. Чикаго жартома вже перейменували на «Чибір» за аналогією із Сибіром. У Чикаго – 27 за Цельсієм. Важливість теплого одягу, нещасливцям доводитись пізнавати на власній шкурі.

«Ніколи так не мерзла. Руки замерзли, ноги замерзли і руки так боліли, що я просто розплакалась, бо не знала, що робити», – говорить туристка з Японії, яка мало не «примерзла» до американської землі.

У деяких штатах температура опустилась на 20 градусів нижче норми. У штаті Нью-Йорк громадян просять на залишати будинки без крайньої необхідності.

На Америку з Північного полюсу спустився не просто мороз – Полярний вир. У Вашингтоні кажуть – вже сама назва лякає.

«Полярний вир звучить дуже страшно. Було якось спокійніше думати, що це просто мороз», – каже жінка на вулиці американської столиці.

Через ожеледицю на дорогах гинуть люди, паралізовано рух на автошляхах, затримуються рейси в аеропортах східного узбережжя. Мешканців штатів не звиклих до морозів попереджають про небезпеку обмороження.

Екстрені служби розсилають СМС-ки попередження. Мовляв – не використовувати гасові обігрівачі у закритих приміщеннях не перевантажувати електромережі обігрівачами.

На телебаченні пояснюють, як одягатись так, щоб не втрачати дорогоцінне тепло. Все ілюструють інфрачервоними знімками недостатньо утеплених осіб. Побільше шарів одягу, не лишайте жодної шпаринки – радять американцям.

Кому зима – кому мати рідна.
Кріс Боден – вчить як надувати мильні бульбашки на морозі.

«Не дмухайте, а ось так от з боку в бік махайте рукою і можете побачити, що вони замерзають ще не сягнувши землі», – розповідає Боден.

Але що там бульбашки. 17-річний Руді Гуммель зі штату Міннесота подає приклад – ночує у сніговій печері, яку зробив на подвір’ї будинку батьків.

«Спочатку згріб купу снігу тоді укріпив її стовпами разом з батьком. У мене тут труба щоб пробивати дірки у стелі для вентиляції. Лопата, якщо доведеться вибиратись», – говорить юнак.

Батьки хлопця не проти. Кажуть – хай перевіряє силу волі. Мільйони американців теж мимоволі випробовуватимуть себе ще принаймні тиждень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG