Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група з’ясовуватиме, як припинити переслідування учасників Євромайдану


Опозиція домовилась з керівництвом Генпрокуратури про створення робочої групи щодо роз’яснення норм закону про припинення переслідувань учасників протестів.

«Ми почули від генпрокурора та його заступників, що вони не можуть виконати цей закон, оскільки не прописано процедуру його виконання. Дві з половиною години ми показували, яким чином вони відкривали справи без закону і яким чином ми пропонуємо їх закрити», – цитує прес-служба «Батьківщини» народного депутата Олександру Кужель.

За словами Кужель, сьогодні під час зустрічі опозиційних депутатів з генпрокурором Віктором Пшонкою, сторони домовилися, що у четвер почне працювати робоча група юристів разом з прокуратурою. Робоча група має роз’яснити, як цей закон повинен виконуватися та у разі необхідності підготувати доповнення до нього.

19 грудня 2013 року Верховна Рада ухвалила закон щодо звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій. Документ звільняє від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту з 21 листопада до дня набрання чинності закону. 23 грудня президент Віктор Янукович підписав цей документ.

У Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ вважають, що цей закон неможливо «застосувати на практиці через відсутність у законодавстві механізмів його реалізації».
XS
SM
MD
LG