Доступність посилання

ТОП новини

Донецьких фермерів, які допомогли Євромайдану, допитала податкова міліція


Донеччани вийшли на пікет податкової міліції за фермерів, які допомогли Євромайдану
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Донеччани вийшли на пікет податкової міліції за фермерів, які допомогли Євромайдану

Валерія Дубова

Донецьк – У середу донеччани вийшли на пікет до обласної податкової, щоб заступитись за місцевих фермерів, які відправили гроші на підтримку київського Євромайдану. Через кілька днів після цієї пожертви, членами Асоціації фермерів Мар’їнського району зацікавилась податкова міліція.

Кілька членів Асоціації фермерів Мар’їнського району в середу були на допиті в Головному управлінні міністерства доходів у Донецькій області. Допит стосується фінансових операцій з вугільною фірмою, з якою, за даними податкової, працювали фермери. Проте самі вони інформацію про таку співпрацю спростовують, адже користуються обладнанням на газі, а не вугіллі.

Фермери пов’язують ситуацію з тим, що наприкінці грудня перерахувати 16 тисяч гривень на потреби столичного Євромайдану, а кілька днів потому їх викликали до податкової.

Про це Радіо Свобода розповів Віталій Пожидаєв, член Асоціації фермерських господарств Мар’їнського району.

Влада намагалась просто нас залякати, щось з нами зробити. Ми не піддамося на ці провокації
Віталій Пожидаєв
«31 грудня приїхала податкова міліція, вручила нам повістки і намагалась нас допитати. Сьогодні ці допити мали місце. Влада намагалась просто нас залякати, щось з нами зробити. Ми не піддамося на ці провокації, адже ми платимо сільгоспподаток, фіксований податок. До нас практично не можна висунути претензій з боку податкової, тому ми вийшли сюди і показуємо владі, що ми не боїмося і не здамося», – наголошує Пожидаєв.

Донеччани підтримали фермерів мітингом

Активісти донецького Євромайдану також сприйняли таку увагу до фермерів як репресії, тому під будівлею обласної податкової міліції провели пікет. На нього зібралось близько 100 людей, серед яких активісти Євромайдану, представники громадських організацій та політичних партій. Проте, у податковій пояснюють, що відомство проводить слідчі дії у звичайному режимі. За їхніми словами, допит був викликаний тим, що фермери могли співпрацювати з підприємством, щодо якого ведеться розслідування.

Про це у коментарі Радіо Свобода сказала старший оперуповноважений з особливо важливих справ оперативного управління Головного управління Міністерства доходів у Донецькій області Катерина Дудникова.

«Саме у рамках розслідування правоохоронці проводять допити посадових осіб підприємств-контрагентів. Чи є ці посадові особи тими фермерами, про яких ідеться в інформаційних повідомленнях у ЗМІ, ГУ Міндоходів у Донецькій області достеменно невідомо. Так чи інакше, оперативно-слідчі заходи не мають ніякого стосунку до політичних уподобань посадових осіб підприємств-контрагентів та здійснюються співробітниками ГУ Міндоходів у Донецькій області у законодавчій площині», – зазначила Катерина Дудникова.

Фермери зауважують: на допиті вони повідомили, що не співпрацювали з підприємством, щодо якого ведеться слідство. Після цього допиту, на їхню думку, ситуація буде вичерпана.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG