Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив під вартою останнього арештованого за події 1 грудня


Майданівці: влада ідіотів судить патріотів!
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00
Печерський районний суд Києва у середу відмовився зобов’язати прокурора звільнити з-під варти Ярослава Притуленка – одного з затриманих після подій на вулиці Банковій 1 грудня й останнього, який іще лишається під вартою, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Рішення залишити затриманого у слідчому ізоляторі винесла суддя Христина Гладун. Суддя аргументувала своє рішення тим, що закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», який Віктор Янукович підписав 23 грудня, чітко не тлумачить, які саме люди і за які дії повинні бути звільненими.

Між тим під стінами Печерського суду на Хрещатику зібралося кілька сотень активістів із Майдану, які вимагали чесного суду та дотримання прав людини. Рішення судді щодо Ярослава Притуленка пікетувальники зустріли гаслом «Влада ідіотів судить патріотів».

На сьогодні Апеляційний суд Києва після розгляду справ активістів, яких затримали на Банковій 1 грудня, звільнив 8 із загалом 9 затриманих. Притуленко досі залишається під вартою.

У середу опозиція повідомила, що домовилась із керівництвом Генеральної прокуратури про створення робочої групи, яка має роз’яснити норми закону про припинення переслідувань учасників протестів.

У Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ раніше вже заявляли, що цей закон «неможливо застосувати на практиці через відсутність у законодавстві механізмів його реалізації».
XS
SM
MD
LG