Доступність посилання

ТОП новини

Тенти для рятувальних операцій не передбачені – ДСНС


У Державній службі з надзвичайних ситуацій немає на озброєнні тентів. Про це заявила речниця ДСНС Наталія Іваненчук, відповідаючи на прохання Радіо Свобода прокоментувати ситуацію у Харкові, коли під час пожежі загинуло 8 людей.

«Тентів в принципі немає на озброєнні, їх немає як таких у переліку тих засобів, які використовуються для порятунку», – сказала Іваненчук.

На відео, викладеному в інтернеті, видно, як люди, намагаючись врятуватися від вогню, висять на зовнішніх блоках кондиціонерів і зриваються вниз.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що дії його підлеглих під час рятувальної операції були професійними.

Колишній міністр з надзвичайних ситуації, народний депутат Віктор Балога назвав дії рятувальників проявом некомпетентності. «Така некомпетентність керівництва ДСНС підпадає під кримінальну відповідальність. Якщо розбиратися об’єктивно, то мають бути порушені справи», – написав Балога на своїй сторінці у Facebook.



Учора у Харкові, у приміщеннях компанії «Хартрон», орендованих Харківською ювелірною фабрикою, сталася пожежа, внаслідок якої 8 людей загинули, ще 7 госпіталізовані.

Правоохоронці розглядають кілька версій причини пожежі: «порушення правил охорони праці, правил пожежної безпеки, або ці чинники у сукупності, й, однозначно, людський чинник», – повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських. Він заявив, що під час рятувальної операції його підлеглі спрацювали професійно.
XS
SM
MD
LG