Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані представили до нагороди учня, який ціною життя зупинив смертника перед школою


Врятовані однокласники з потретом Айтзаза Хасана, Ганґу, 10 січня 2014 року
Врятовані однокласники з потретом Айтзаза Хасана, Ганґу, 10 січня 2014 року
Поліція в Пакистані представила сьогодні до високої державної нагороди посмертно підлітка, який ціною власного життя зупинив перед своєю школою смертника з вибухівкою.

Як заявив начальник поліції провінції Хайбер-Пахтунхва Насір Хан Дуррані, 18-літній Айтзаз Хасан виявив надзвичайний героїзм і відвагу і врятував життя сотень невинних учнів.

Прем’єр-міністр Наваз Шаріф підтримав це представлення. Він заявив, що Айтзаз Хасан гідний бути нагороджений Зіркою за відвагу, однією з найвищих цивільних нагород Пакистану.

Батько хлопця Муджагід Алі Банґаш заявив, що через смерть сина не сумує, а пишається, що той приніс життя у жертву країні.

Інцидент стався позавчора, коли Айтзаз Хасан опинився перед воротами шкільного двору одночасно з нападником у той час, коли сотні учнів уже були у школі, й намагався не пропустити того; нападник підірвався на місці, Айтзаз Хасан помер у лікарні від поранень. Більше ніхто не потерпів.

Відповідальність за напад, що стався в переважно шиїтському за населенням районі Ганґу, взяло на себе сунітське екстремістське угруповання «Лашкар-е-Джганґві», яке називає шиїтську меншину Пакистану єретиками, що мають бути знищені.

Як вважають, це був перший у Пакистані напад смертника, спрямований проти школи.

Провінція Хайбер-Пахтунхва на північному заході Пакистану є одним із найнеспокійніших регіонів країни, де діє ціла низка ісламістських збройних угруповань.
XS
SM
MD
LG