Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Таджикистану заборонили «нетрадиційну» музику у транспорті


В автобусі в Душанбе, архівне фото
В автобусі в Душанбе, архівне фото
Мер столиці Таджикистану Душанбе підписав розпорядження, яким, зокрема, заборонив використовувати у громадському транспорті міста музику, що «чужа національним і загальнолюдським цінностям».

Мер доручив своєму заступникові організувати перевірку виконання цієї вказівки, здійснюючи для цього на транспорті постійні рейди підрозділами управлінь внутрішніх справ і держконтролю й регулювання на транспорті.

Вимога до міських служб вжити «дієвих заходів» для недопущення такої музики міститься в розпорядженні, що, за його назвою, має стосуватися «регулювання гучності музики» у громадському транспорті.

Уточнень, що мається на увазі під «чужою» музикою, в документі немає. Але в Таджикистані органи влади останнім часом не раз порушували питання про музику у транспорті, висловлюючи занепокоєння, зокрема, піснями, які вихваляють кримінальний світ, мають сексуальний підтекст чи пропагують «нетрадиційний», із погляду таджицької влади, іслам. Для збирання скарг пасажирів на це створили спеціальну телефонну «гарячу лінію».
XS
SM
MD
LG