Доступність посилання

ТОП новини

Суд не розглянув скарги останнього «в’язня Банкової» про побиття через заяву про відвід судді


Скаргу «в’язня Банкової» «не дозволили» розглядати судді Гладун
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00
У Печерському суді Києва захист останнього «в’язня Банкової» Ярослава Притуленка подав сьогодні відвід судді Христині Гладун, яка мала розглядати скаргу щодо невнесення Генпрокуратурою до реєстру досудових рішень скаргу Притуленка щодо завдання йому тілесних ушкоджень під час затримання 1 грудня.

Адвокат Віталій Козько сказав, що суддя Гладун не може бути неупередженою, об’єктивною в розгляді справи Ярослава Притуленка, адже саме вона на судовому засіданні в середу відмовилася зобов’язати прокурора звільнити з-під варти Притуленка, незважаючи на закон щодо звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій.

Розгляд скарги відкладено на невизначений термін – до призначення нового судді, який буде розглядати відвід суді Христини Гладун, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Суддю Гладун для розгляду скарги Притуленка було обрано завдяки автоматизованій системі розподілу справ між суддями.

Печерський районний суд Києва в середу відмовився зобов’язати прокурора звільнити з-під варти Ярослава Притуленка – одного з затриманих після подій на вулиці Банковій 1 грудня й останнього, який іще лишається під вартою. Рішення залишити Притуленка у слідчому ізоляторі винесла суддя Христина Гладун.

Крім того, під арештом перебувають іще троє активістів Автомайдану, затриманих пізніше й теж звинувачених у причетності до подій на Банковій.
XS
SM
MD
LG