Доступність посилання

ТОП новини

Іран заявив про досягнену домовленість на ядерних переговорах


Аббас Арагчі, архівне фото
Аббас Арагчі, архівне фото
В Ірані державне телебачення повідомило, що на переговорах із шістьма державами світу про іранську ядерну програму на рівні експертів, які завершилися сьогодні в Женеві у Швейцарії, знайдено рішення «з усіх питань, що викликали розбіжності».

Як заявив телебаченню голова іранської делегації на цих переговорах, заступник міністра закордонних справ Аббас Арагчі, остаточне рішення мають ухвалити міністри закордонних справ усіх країн-учасниць переговорів.

Іранський дипломат зустрівся в Женеві з Гельґою Шмід, заступницею верховного представника Євросоюзу з закордонних справ Катрін Аштон, яка координує ядерні переговори від імені шести країн і заявив після цієї зустрічі, що більше переговорів на рівні експертів не планується і що міністри мають невдовзі оприлюднити свою заяву.

Із боку інших учасників переговорів коментарів наразі ще не було.

Нинішні переговори з Іраном, у яких світову спільноту представляють США, Китай, Росія, Велика Британія, Франція і Німеччина, мають на меті узгодити всі моменти втілення досягненої в листопаді минулого року домовленості, за якою Іран має на шість місяців обмежити свою суперечливу ядерну програму в обмін на часткове полегшення санкцій проти нього з тим, щоб надалі домовлятися про постійний вихід із кризи.

Світова спільнота має серйозні підозри, що Іран під прикриттям заяв про мирну ядерну програму намагається таємно здобути ядерну зброю. Тегеран заперечує це, але доказів заявленого суто мирного характеру своєї програми, яких домагаються у світі, так і не надав.
XS
SM
MD
LG