Доступність посилання

ТОП новини

Сутичка під судом у Києві: 5 чи 6 осіб шпиталізували, в міліцію ніхто не звертався


Унаслідок сутички, що сталася сьогодні під Києво-Святошинським судом у Києві між бійцями спецзагону «Беркут» і прихильниками засуджених, шпиталізували, за різними даними, 5 чи 6 людей із саднами – такі дані медиків навело агентство УНІАН.

Серед інших потерпілих, як заявила партія «Свобода», – її народні депутати Едуард Леонов, Юрій Бублик і Павло Кириленко, журналістка Олена Білозерська і ще понад десять активістів. Видання «Лівий берег» повідомляє про побиття свого фотографа Макса Левіна.

Водночас міліція Києва повідомила, що наразі до неї не надходило звернень щодо отриманих тілесних ушкоджень під час конфлікту.

Незалежних підтверджень чи заперечень цих заяв наразі немає.

Сутичка сталася під Києво-Святошинським судом у Києві, який виніс вирок по 6 років позбавлення волі трьом так званим «васильківським терористам». Бійці «Беркута» прибули до суду, щоб розблокувати виїзди з нього. Виїзди з суду забарикадували підручними засобами прихильники засуджених, щоб не випустити арештантські машини з підсудними в разі «незаконного», на їхню думку, вироку. «Беркутівці» застосували спецзасоби, зокрема, гумові кийки.

Перед цим сталася й сутичка на виході з зали суду з бійцями загону судової міліції «Грифон» по тому, як суддя Юрій Бурбела оголосив вирок, а прихильники арештованих почали вигукувати образливі гасла на його адресу й погрожувати фізичною розправою, і «грифонівці» мусили виводити суддю під своєю охороною.

Засуджені Ігор Мосійчук, Сергій Бевз та Володимир Шпара з Василькова були звинувачені в «тероризмі», який, за версією Служби безпеки України, полягав у підготовці до підриву пам’ятника Леніну в місті Борисполі – на той час уже й так знесеного за рішенням місцевої влади.
XS
SM
MD
LG