Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура відкрила провадження щодо застосування «Беркутом» сили до громадян біля суду в Києві


Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко отримав черепно-мозкову травму внаслідок дій «беркутівців»
Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко отримав черепно-мозкову травму внаслідок дій «беркутівців»
Столична прокуратура відкрила провадження щодо застосування сили до громадян бійцями спецпідрозділу МВС «Беркут» вчора біля Києво-Святошинського суду, який виніс вирок «васильківським терористам».

Як повідомили у прес-службі прокуратури Києва, «за повідомленнями про застосування сили працівниками «Беркут» біля Києво-Святошинського суду, а також щодо отримання тілесних ушкоджень громадянином Юрієм Луценком на проспекті Перемоги, 109 прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за статтею «Перевищення службових повноважень».

У рамках розслідування слідчі прокуратури мають встановити об`єктивну картину того, що сталося на території суду, а також у подальшому біля Святошинського райвідділу міліції.

На даний час офіційних заяв про побиття людей працівниками міліції до прокуратури не надходило, проте слідство за частиною 2 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України, розпочато за інформацією, наявною у ЗМІ.

Водночас слідчими міліції за тими ж подіями розпочаті кримінальні провадження за фактом хуліганства з боку мітингувальників, незаконного втручання у діяльність суду, а також опору працівникам міліції.

У п’ятницю активісти Автомайдану заблокували три автобуси з «Беркутом», які, за їхніми даними, причетні до побиття мітингувальників під Києво-Святошинським судом. Активісти вимагали, щоб «беркутівці» зняли маски і показали посвідчення. З цими вимогами в автобус зайшов Юрій Луценко. Сталася сутичка і Луценка з важкими травмами голови забрала швидка.

Після цього протистояння продовжилося. Врешті мітингувальники і командири «Беркута» домовились, що бійцям відкриють живий коридор і випустять їх до будівлі РВВС, якщо вони пройдуть з відкритими обличчями.
XS
SM
MD
LG