Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився розпочати процес над Януковичем за розгін Євромайдану 30 листопада


Плакат на Майдані
Плакат на Майдані
Український суд відмовився розпочати судовий процес над президентом Віктором Януковичем за події силового розгону демонстрантів 30 листопада в Києві. Про це Радіо Свобода повідомив дніпродзержинський правозахисник Віталій Купрій, який подавав відповідну позовну заяву.

За його даними, суддя навіть без відкриття провадження в справі, виклику заявлених свідків, підозрюваних і постраждалих, за зачиненими дверима розглянув всі наявні в справі докази і вважає їх недостатніми. Суддя повернув позов правозахиснику.

«Зазначені обставини грубо порушують конституційне право громадянина на захист в суді і черговий раз доводять, що суду в Україні немає. Каста недоторканих міністрів, прокурорів на чолі з президентом поки що можуть залишитись безкарними», – вважає Купрій.

Правозахисник повідомив, що він подав до Європейського суду з прав людини відповідну скаргу. «У разі розгляду цієї скарги за прискореною процедурою, суд над Януковичем може розпочатись ще до виборів президента у 2015 році», – сказав Купрій.

9 грудня 2013 року Купрій подав до Вищого адміністративного суду України позов про визнання протиправної бездіяльності президента Віктора Януковича, який не звільняє з займаної посади Міністра внутрішніх справ України та не вживає заходів для притягнення до відповідальності тих, хто винен у побитті мирних демонстрантів у Києві 30 листопада.
XS
SM
MD
LG