Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: вирок «васильківським терористам» занадто м’який


Вирок «васильківським терористам» буде оскаржений. Про це заявив державний обвинувач у кримінальній справі Костянтин Кулаківський, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За словами Кулаківського, у справі «васильківських терористів» є лише факти та експертизи, які не дають приводів сумніватися у реальних намірах засуджених.

«Події, про які йдеться – це тероризм у класичному його вигляді. Доказами вини засуджених є вилучені в останніх незаконно придбана зброя, боєприпаси, психотропні речовини та вибуховий пристрій», – зазначив прокурор.

Також Кулаківський додав, що усі докази були здобути виключно законним шляхом і вони знайшли своє підтвердження під час судового розгляду.

«Тому держобвинувачення вважає винесений судом вирок у цій справі занадто м’яким. Позиція прокуратури полягала у призначенні міри покарання у вигляді позбавленні волі до 9 років», – нагадав він.

10 січня Києво-Святошинський районний суд Київської області засудив так званих «васильківських терористів» Володимира Шпару, Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза до 6 років ув’язнення.

Їх визнано винними у намірі підірвати пам'ятник Володимиру Леніну у Борисполі під час святкування Дня Незалежності в 2011 році, підготовці теракту та незаконному поводженні зі зброєю й вибуховими речовинами, а також у закликах до повалення конституційного ладу.

Після оголошення несправедливого, на їхню думку, вироку у справі «васильківських терористів», під Києво-Святошинським судом травм і побиття з боку «Беркуту» зазнали десятки учасників акції протесту. Найвідомішим серед потерпілих є колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

Обурені діями бійців «Беркута», активісти Майдану заблокували їх в автобусах. Після тривалого протистояння мітингувальники і командири «Беркута» врешті домовились, що бійцям відкриють живий коридор і випустять їх до будівлі РВВС, якщо вони пройдуть з відкритими обличчями, що ті і зробили.

Євромайданівці змусили бійців «Беркута» зняти маски
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:44 0:00
XS
SM
MD
LG