Доступність посилання

ТОП новини

Лутковська розкритикувала деякі дії активістів у час Євромайдану


Валерія Лутковська, архівне фото
Валерія Лутковська, архівне фото
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська розкритикувала сьогодні деякі дії активістів, які серед головних цілей мирного зібрання «Євромайдан» проголосили встановлення в Україні європейських стандартів у сфері захисту прав людини.

«На жаль, окремі дії активістів та учасників масових акцій не лише не відповідають проголошеним цілям мирного зібрання, але й прямо суперечать європейським принципам у сфері захисту прав людини. А певні масові акції в рамках Євромайдану зовсім не відповідають європейським критеріям мирних зібрань», – мовиться в її заяві.

Одним із ключових прав людини, згідно з Європейською конвенцією з прав людини, є право на приватність, а розповсюдження в мережі інтернету персональних даних особи без її згоди, а тим більше розповсюдження персональних даних членів її родини та дітей є неприпустимим та не відповідає європейським стандартам у сфері захисту прав людини, нагадала омбудсман.

Відтак Лутковська закликала громадських активістів та учасників мирних акцій протесту «дослухатись до слів представників Автомайдану, в яких ідеться про те, що кожна людина має бути захищена від зазіхань на своє життя, здоров’я чи особисту свободу та під час участі у протестних акціях користуватись винятково законними шляхами вирішення конфліктних ситуацій».

«Закликаю всіх учасників масових акцій утриматись від агресії та вчинення протиправних дій, не закликати та не піддаватись на заклики до застосування сили, а свій протест висловлювати лише мирними і законними шляхами, адже неможливо побудувати європейську правову державу, діючи у неправовий спосіб», – заявила вона.

Раніше активісти оприлюднювали в інтернеті особисті дані про співробітників правоохоронних органів, які, на їхню думку, були причетні до сутичок із активістами.
XS
SM
MD
LG