Доступність посилання

ТОП новини

В автомайданівців вилучають права, бо вони масово не зупинялись по дорозі на «Межигір’я» – ДАІ


Під час автопробігу до резиденції президента Віктора Януковича «Межигір’я» під Києвом 29 грудня учасники Автомайдану вчинили масове правопорушення, не зупиняючись на вимогу співробітників ДАІ, і саме через це працівники ДАІ тимчасово вилучають водійські посвідчення в порушників і направляють справи до суду, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода заступник начальника департаменту ДАІ МВС Володимир Резніков.

«29 грудня минулого року окремі водії транспортних засобів не виконали вимоги про зупинку транспортного засобу. Наскільки я знаю, таких рапортів було написано понад 200. Їх багато саме через те, що це було масове в даному випадку порушення правил дорожнього руху, і по кожному водієві складений окремий рапорт», – розповів чільник ДАІ.

Державтоінспекція запрошує вказаних у рапортах порушників в управління ДАІ для з’ясування обставин події, а зупинивши на дорогах цих водіїв, має право вилучити водійські посвідчення, каже Резніков.

«Якщо складається адміністративний протокол про адмінправопорушення, за яке передбачене позбавлення права керування, співробітник міліції висловлює вимогу передати посвідчення водія. Вказане посвідчення водія разом із протоколом про правопорушення передається до суду для прийняття рішення. Наголошую, приймати рішення має право виключно суд», – заявив Володимир Резніков.

«Ніякого навмисного чи якогось окремого списку, у яких водіїв треба відбирати права – такого списку не існує. Йдеться виключно про випадки правопорушень, зафіксовані співробітниками міліції у встановлений законом спосіб», – додав він.

Також Резніков запевнив, що працівники ДПС не отримували завдання знімати на камери новий автопробіг до «Межигір’я» 12 січня; автомайданівці заявляють, що ДАІ повністю відзняло весь автопробіг, щоб продовжити тиск на активістів руху.

«Жоден співробітник ДПС не отримував вказівки фіксувати такі дії. Тобто якщо правопорушення не відбувається, то ніхто не ставив завдання ДПС фіксувати пересування транспортних засобів під час цих подій, про які Ви говорите. Утім, знімати співробітникові міліції в даному випадку не заборонено. Але треба ще встановити, про які прилади йдеться. Я можу припустити, що це були прилади «Трукам» для фіксації швидкості», – сказав він.

Також заступник начальника ДАІ заперечує, що працівники спецзагону ДПС (у минулому «Кобра») здійснюють стеження за активістом Автомайдану Сергієм Кобою.

«Жодної вказівки співробітникам спецзагону ДПС про те, щоб відслідковувати, або чекати, або полювати на водія на прізвище Коба ніхто не давав, і це було б незаконно», – заявив він.

Один із лідерів Автомайдану Сергій Коба скаржиться, що правоохоронці чатують на нього під домом уже декілька діб, а сьогодні намагались евакуювати його автомобіль на штрафмайданчик.
XS
SM
MD
LG