Доступність посилання

ТОП новини

Світ у відео: У Кишиневі протестували перед адміністрацією мовлення країни


Молдова
Будь ласка, зачекайте
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Молдова

Молдова

У столиці Молдови Кишиневі перед адміністрацією мовлення країни протестували проти рішення найбільшого кабельного оператора зупинити аналогову трансляцію трьох телеканалів – двох місцевих і російського РТР.

Представники цих каналів заявляють, що рішення було політично мотивованим.

ОБСЄ і посольство США в Молдові висловили занепокоєння у зв’язку з подіями, зауваживши, що це може означати зменшення свободи засобів масової інформації у країні.

Приватний кабельний оператор відтак повідомив, що «почув голоси споживачів» і повертає в мережу аналогового мовлення два місцеві телеканали, які він раніше переніс у цифровий пакет.

Азербайджан

Азербайджан
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

У столиці Азербайджану Баку сотні людей оплакували смерть молодого шахового гросмейстера Вюґара Гашимова.

Гашимов, який страждав від пухлини головного мозку, помер 10 січня в німецькій лікарні у віці 27 років.

Після того, як Гашимов увійшов у число найкращих шахістів світу, він допоміг привести Азербайджан до золотої медалі у Європейському командному чемпіонаті з шахів у 2009 році.

Пакистан

Пакистан
Будь ласка, зачекайте
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

По всьому Пакистану мусульмани святкували день народження засновника ісламу пророка Магомета.

Сотні людей пройшли вулицями столиці Ісламабада, щоб відзначити цю подію, яка є державним святом в Ісламській Республіці Пакистан.

Релігійні організації проводили мітинги, у місті відбулися громадські та приватні урочистості. На честь пророка будівлі прикрасили святковим освітленням.

Казахстан

Казахстан
Будь ласка, зачекайте
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

У Казахстані члени опозиції і громадських організацій пішли до консульства Франції в найбільшому місті Алмати, щоб застерегти Париж проти екстрадиції казахстанського банкіра Мухтара Аблязова.

Минулого тижня суд у Франції ухвалив рішення про можливість екстрадиції Аблязова, якого звинувачують у фінансових злочинах, до Росії або України.

Прихильники Аблязова кажуть, що, найімовірніше, він не отримає справедливого судового розгляду в тих країнах. Існує також можливість, що звідти його екстрадують далі в Казахстан, де йому могли б загрожувати тортури або інші різновиди жорстокого поводження.

Росія

Росія
Будь ласка, зачекайте
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

У Москві друзі і колеги російського поета й активіста-еколога Костянтина Рубахіна провели читання віршів у театральному клубі, щоб засвідчити йому свою підтримку.

Рубахін перебуває під тиском, у тому числі юридичним, із боку влади за його кампанії проти видобутку вугілля у заповіднику у Воронезькій області.

Огляд за матеріалами Радіо Свобода
XS
SM
MD
LG