Доступність посилання

ТОП новини

Активіста Автомайдану позбавили водійських прав на три місяці


Активіста Автомайдану на три місяці позбавили водійських прав
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00
Голосіївський районний суд Києва позбавив активіста Автомайдану Сергія Хаджинова права керувати автомобілем на три місяці, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. Суд не взяв до уваги аргументи Хаджинова, що він передав право керувати своїм автомобілем трьом народним депутатам.

«Доказів моєї вини немає. Є три рапорти співробітників ДАІ, яким по рації хтось повідомив, що я десь не зупинився», – розповідає активіст.

Засідання суду відвідали лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк і народний депутат Сергій Пашинський.

Яценюк заявив, що рішення судів щодо активістів Автомайдану «пишуться під копірку». За його словами, у справі Хаджинова протокол складений з порушенням закону, через два тижні після начебто скоєного правопорушення, в протоколі – свідки, яких не існує, і рапорти, які не мають ніяких правових підстав.

Він також нагадав, що народні депутати від опозиції надали письмові заяви про те, що у вказаний період часу керували автомобілем, який належить активістові, але суддя на це не зважала.

«Їхнє завдання – таким чином деморалізувати Автомайдан, забрати в хлопців права на три місяці, а потім – позбавити взагалі прав. От вся їхня робота», – сказав Яценюк.

Лідер фракції «Батьківщина» повідомив, що на це рішення суду буде подано апеляційну скаргу, а в разі її незадоволення опозиція звернеться до Європейського суду з прав людини.
XS
SM
MD
LG