Доступність посилання

ТОП новини

Американська розвідка проникла в комп’ютери по всьому світі


Згідно з повідомленням, Агентство національної безпеки США вклало спеціальну програму у майже 100 тисяч комп’ютерів у всьому світі. Це дозволяє Сполученим Штатам ведення розвідувальної діяльності на цих комп’ютерах і відкриває шлях для кібератак.

За повідомленням газети «Нью-Йорк таймс», АНБ вклало більшість програм через доступ до комп’ютерних мереж, але також дедалі більшою мірою використовує для цього таємну технологію, яка уможливлює вхід і зміну даних у комп’ютерах навіть тоді, коли вони не підключені до Інтернету.

Повідомлення покликається на документи Агенсттва національної безпеки, американських офіційних осіб і комп’ютерних експертів.

Газета «Нью-Йорк таймс» подала інформацію в час, коли президент Барак Обама готується повідомити у п’ятницю про зміни, які він хоче зробити про масштаби розвідувальної діяльності, якою займається це агентство. Співробітники Обами кажуть, що він обмежить розвідувальну діяльність АНБ, але не запровадить радикальніших рекомендацій спеціальної комісії Білого дому.

Говориться, що президент обмежить доступ до величезного банку інформації про мільйони телефонних розмов американців, накладе нові запобіжні заходи на спостереження за дзвінками іноземних лідерів і призначить представника, який займатиметься питаннями приватності перед таємним судом з питань розвідки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG