Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила закон, який визнає фінансовані з-за кордону організації «іноземними агентами»


Верховна Рада на засіданні у четвер підтримала законопроект, який посилює регулювання діяльності громадських організацій в Україні.

У документі, зокрема, запроваджується поняття «громадське обʼєднання, що виконує функції іноземного агента». Таким обʼєднанням вважається організація, яка для забезпечення своєї діяльності отримує кошти або майно від іноземних держав, їхніх державних органів, неурядових організацій інших держав, міжнародних неурядових організацій чи іноземних громадян, «а також бере участь, в тому числі в інтересах іноземних джерел, в політичній діяльності на території України».

У загальній назві таких громадських обʼєднань, відповідно до норм ухваленого закону, має міститися словосполучення «громадське обʼєднання, яке виконує функції іноземного агента». Раз на три місяці такі організації муситимуть оприлюднювати звіт про свою діяльність в обсязі відомостей, які надаються до уповноваженого органу з питань реєстрації.

Раніше сьогодні Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2014 рік, криміналізувала наклеп, запровадила можливість заочного кримінального провадження, а також спростила процедуру зняття недоторканності з парламентарів.
XS
SM
MD
LG