Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International засудила заборону на демонстрації в центрі Києва


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила сьогодні, що влада України має скасувати тимчасову заборону на демонстрації в центрі Києва і гарантувати права на свободу зібрань і свободу висловлення поглядів.

«Замість того, щоб намагатися заткнути рота учасникам мирних протестів, влада мала б піти на діалог і вислухати їх. Критика влади законна і має бути вислухана», – заявила дослідник організації у справах України Гедер Маꥳлл.

Той факт, що заборона прямо спрямована проти мирних демонстрацій, є особливо кричущим порушенням права на свободу зібрань і порушує права всіх українців, наголосила вона.

Коментуючи аргументацію влади, що заборона має на меті посилити безпеку, представник правозахисників заявила, що ця заборона підриває безпеку, а не зміцнює її.

Виправдовувати заборону тим, що раніше ставалися сутички між демонстрантами й правоохоронцями, замість того, щоб забезпечити відповідальний супровід демонстрацій із боку правоохоронців, є з боку влади України вартим жалю зреченням відповідальності, заявляють міжнародні правозахисники.

В Україні лише вчора стало відомо про ухвалену ще ввечері 6 січня, у вихідний, постанову Окружного адміністративного суду Києва, який за поданням Київської міської державної адміністрації з 8 січня до 8 березня заборонив масові акції в широкому центрі Києва.
XS
SM
MD
LG