Доступність посилання

ТОП новини

Суспільство перейде до нових форм опору – правозахисники


Співголова Української Гельсінської групи з прав людини, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров
Співголова Української Гельсінської групи з прав людини, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров
Внаслідок ухвалення закону про «іноземних агентів» суспільство змушене буде переходити до нових форм ненасильницького опору. На цьому у своїй спільній заяві наголосили українські правозахисники.

«Відтепер будь-яка громадська організація, що одержує від іноземного фонду, посольства, організації чи фізичної особи грантову фінансову підтримку, здобуває цей новий дискримінаційний статус», – відзначають правозахисники, маючи на увазі поняття «іноземний агент».

«Подивимося правді в очі – це означає, що правляча коаліція оголосила війну громадянському суспільству», – вказують голова правління Української Гельсінської спілки (УГС) з прав людини Микола Козирев, виконавчий директор УГС Аркадій Бущенко, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров. Вони запрошують інших правозахисників приєднуватися до заяви.


У четвер в Україні більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення й без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також декого з позафракційних. За частину цих законів голосували відразу за основу і в цілому, і без електронної системи – підняттям рук. На думку опозиції, українських і міжнародних правозахисників і низки закордонних політиків, частина цих змін має на меті обмежити права людини, зокрема, право на свободу висловлення поглядів і на свободу зібрань.
XS
SM
MD
LG