Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові вшанували пам’ять загиблих на ювелірній фабриці


У Харкові вшанували пам’ять загиблих на ювелірній фабриці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00
Кілька десятків харків’ян, учасників харківського Євромайдану, провели сьогодні акцію солідарності та жалоби за загиблими від пожежі на Харківській ювелірній фабриці.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, активісти зібралися біля прохідної заводу «Хартрон», на території якого розташована фабрика. Люди висловили співчуття рідним загиблих у пожежі. У руках вони тримали квіти та свічки, які згодом поклали біля заводської огорожі.

«Коли трапляється подія такого масштабу, ми маємо показати, що ми пам’ятаємо про це і хочемо висловити свою повагу та жаль із приводу того, що сталося на «Хартроні» 9 днів тому», – сказала організатор заходу Анастасія Скорик.

За її словами, акція не є політична й організаторами акції не виступає жодна з громадських організацій.

«Це також обурення діями влади, тому що не було висвітлено на достатньому рівні розслідування. Представники влади говорили, що не бачать неправомірних дій із боку пожежників чи не бачать проблем у пожежній техніці, яка була. Ми хочемо показати, що це не нормально і хтось має брати на себе відповідальність», – додала Скорик.

Активісти простояли біля заводу близько півгодини. Під час заходу патрулі міліції чергували поруч.

Пожежа у приміщенні заводу ТОВ «Харківська ювелірна фабрика» сталася 8 січня. Від вогню та вистрибуючи з вікон, загинули 8 працівників. Дії рятувальних служб викликали широку критику.
XS
SM
MD
LG