Доступність посилання

ТОП новини

Референдум зменшить кількість опозиціонерів у парламенті – Кернес


Референдум припинить гру в політиканство – Кернес
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00
Харківський міський голова Геннадій Кернес знову порушує питання про проведення всеукраїнського референдуму з питань устрою і роботи парламенту. Він оприлюднив заяву, в якій пропонує винести на референдум повне скасування депутатської недоторканності, скорочення кількості народних депутатів та надання виборцям права відкликати депутатів усіх рівнів.

«Коли опозиція не знаходить аргументів і перетворює залу засідань Верховної Ради на ринг, я думаю, якраз зменшення кількості депутатського корпусу не дасть можливості проникнення, ну зменшить принаймні, можливість проникнення у стіни парламенту тих, хто сьогодні зацікавлений у підриві авторитету нашої держави і законодавчого органу», - прокоментував він кореспондентові Радіо Свобода свою заяву.

Обґрунтовуючи доцільність цього референдуму, він заявляє, що йому набридло, коли народні депутати не виконують своїх обов’язків, не працюють у парламенті, а систематично скоюють кримінальні злочини та беруть участь у масових заворушеннях.

«Чому ми не повинні сьогодні підтримати народну ініціативу, якщо сьогодні самі люди бачать, що депутатська недоторканність дає якраз от такі стимули і мотивацію, коли відбуваються такі безвідповідальні вчинки і дії? Якщо ми сьогодні з вами вийдемо на вулицю нашого улюбленого Харкова і поставимо сотні мешканців питання: «за чи проти зняття депутатської недоторканності?» – я думаю, буде приблизно такий результат: 98% опитаних скажуть, що вони за повне скасування депутатської недоторканності», – сказав міський голова.

Навесні минулого року низка харківських громадських організацій звернулася до президента Віктора Януковича з вимогою розпуску Верховної Ради 7-го скликання, проведення дострокових парламентських перевиборів. Якщо чинна влада не задовольнить вимог, то харківські активісти громадських організацій висловлювали готовність ініціювати всеукраїнський референдум, на якому хотіли порушити питання про скорочення чисельності парламенту до 300 народних обранців, а також ініціювати створення другої палати парламенту – «палати представників регіонів».

Інтерв’ю з Геннадієм Кернесом повністю читайте, слухайте і дивіться на сайті Радіо Свобода в суботу.
XS
SM
MD
LG