Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині суд скасував 42 рішення місцевих рад щодо політичної ситуації в Україні


У Львівській області суд за позовами прокурорів скасував 42 рішення органів місцевого самоврядування щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.
Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Зокрема, за даними прокуратури, Львівським окружним адміністративним судом постановлено 42 рішення про задоволення позовних заяв прокурорів щодо визнання протиправними та скасування незаконних рішень органів місцевого самоврядування області щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

Як зазначається в повідомленні, скасовано, зокрема, рішення Львівської обласної ради, 6 рішень районних рад, 8 − міських рад, 2 − селищних та 25 рішень сільських рад.

Загалом, повідомили в прес-службі, до Львівського окружного адмінсуду органами прокуратури області пред’явлено 130 адміністративних позовів щодо визнання протиправними та скасування рішень органів місцевого самоврядування з питань політичної ситуації в Україні, оскільки такі рішення прийнято всупереч вимог статті 19 Конституції України та статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Крім того, заявлено 129 клопотань про забезпечення позовних вимог.

Наразі судом розглянуто та задоволено 42 позовні заяви прокурорів вказаної категорії. До попереднього розгляду призначено 6 справ, ще 97 справ уже призначено до розгляду по суті, йдеться в повідомленні.
XS
SM
MD
LG