Доступність посилання

ТОП новини

Майже 98 відсотків виборців висловились на референдумі за нову конституцію Єгипту


Члени виборчої комісії Єгипту заявили, що майже 98 відсотків єгиптян, які прийшли на референдум, висловились за нову конституцію країни. Загалом правом волевиявлення скористалися приблизно 40 відсотків громадян – учасників референдуму щодо нової конституції, що проходив в країні 14–15 січня. Про це заявила в суботу Верховна виборча комісія Єгипту.

Перші результати волевиявлення були оголошені ще в четвер. Це голосування оглядачі називали вкрай важливим для тимчасового уряду, який постав завдяки підтримці військових після усунення з посади влітку минулого року президента Мухаммада Мурсі – представника поміркованих ісламістів.

Прихильники знову забороненого руху «Мусульманське братство» бойкотували референдум. Представники братства заявили, що результати референдуму сфальсифіковані.

Проект нової конституції не містить ісламістських постулатів, його ініціатори вірять, що цей текст гарантуватиме особисті й релігійні свободи, а також права жіноцтва, чого бракувало конституції Мурсі. Критики ж заявляють, що новий текст натомість надасть надто великі привілеї військовим.
XS
SM
MD
LG