Доступність посилання

ТОП новини

Відповідальність за насильство в Києві лежить на владі – голова МЗС Польщі


Радослав Сікорський
Радослав Сікорський
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський поклав відповідальність за насильство у Києві цієї ночі на владу України, яка, за його словами, має усі важелі впливу на ситуацію.

«Звертаємося до обох сторін – зберігайте спокій. Очевидно, що відповідальність за розвиток подій лежить на владі, оскільки саме в її розпорядженні перебуває найсильніший інструмент впливу на розвиток подій», – сказав Сікорський перед початком засідання Ради ЄС, в якій беруть участь 28 міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу.

Сікорський також висловив сподівання, що ЄС засудить закони, ухвалені українським парламентом 16 січня.

«Я сподіваюся на засудження законів, ухвалених українським парламентом у четвер, які обмежують громадянські свободи в Україні й віддаляють її від шляху інтеграції з ЄС і суперечать духу й букві угоди про асоціацію», – наголосив голова МЗС Польщі.

Крім того, глава зовнішньополітичного відомства Польщі висловив занепокоєння у зв'язку з останніми подіями в Києві.

19 січня близько 15:00 розпочалися сутички між протестувальниками і правоохоронцями на вулиці Грушевського в центрі Києва після того, як радикально налаштовані мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції у напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG