Доступність посилання

ТОП новини

За блокування військових частин у Львові відкрили кримінальне провадження


Львівські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 279 Кримінального кодексу (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) проти активістів львівського Євромайдану за блокування військової частини внутрішніх військ МВС і батальйону «Беркута». Про це інформує відділ зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України у Львівській області. Покарання за цією статтею – обмеження волі терміном до 3 років.

Від вечора 19 січня і в ніч на 20 січня сотні людей своїми автомобілями заблокували виїзди з територій військової частини внутрішніх військ і батальйону спецпризначення «Беркут» у Київ. Водії пояснювали працівникам ДАІ, що у них зламались машини. Однак цілковито рух вони не перекривали і пропускали транспорт.

Активісти надалі перекрили виїзди з частин внутрішніх військ і «Беркута», але за інформацією євромайданівців, з частини виходили по одному чоловіки у цивільному одязі й прямували до автобуса, припаркованого далеко від частини. Вони виявили один транспортний засіб.

Як повідомили Радіо Свобода військові експерти, частини Міністерства оборони отримали вказівку дистанціюватись від будь-яких проявів своєї позиції, бо Збройні Сили України мають захищати від зовнішньої агресії, а втручання у внутрішні політичні справи заборонене. Сьогодні посилена охорона військових і режимних об’єктів.
XS
SM
MD
LG